Abikokk

Põhihariduse nõudeta | koolipõhine õpe | 1a

Hea abikokk on köögis väga tähtis. Ta abistab kokka, tehes kiirust ja täpsust nõudvaid ettevalmistustöid ning valmistab ka lihtsamaid roogasid.  Väga olulised hea abikoka isikuomadused on koostöövalmidus, käeline osavus, kiirus, täpsus ja puhtus ning  väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus.

Abikoka eriala õppele sisseastumisel kujuneb pingerida (max 20p):

  • Vastuvõtuvestluse tulemusest (max 20p).
  • Kandidaat räägib endast, erialavaliku põhjustest, huvialadest, õpiharjumustest. Hinnatakse suulist eneseväljendusoskust ja kandidaadi ettevalmistust vestluseks (kooli kodulehel eriala ja kooliga tutvumine).

Abikoka eriala omandamiseks õpitakse

  • Toitlustamise alused
  • Abikoka praktilise töö alused ja praktika
  • Pagaritöö alused
  • Valikained, mis toetavad abikoka eriala omandamist.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Abikokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes suurköögist kuni restoranini ning koolide- lasteaedade sööklates. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter.

Valdkonna palgainfolink opens on new page

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme abikoka kutsetunnistust.

Edasiõppimise võimalused:

  • Õpinguid saad jätkata abipagari või puhastusteenindaja erialal (põhiharidusnõudeta).
  • Rakvere ametikoolis on võimalik omandada põhiharidus.
  • Põhihariduse olemasolul saad õpinguid jätkata koka õppekaval.

Tutvu õppekavagalink opens on new page
Rakenduskava töökohapõhinelink opens on new page
Rakenduskava koolipõhinelink opens on new page

Täpsemalt vastuvõtuprotsessist - SIITlink opens on new page

Kandideerimine & lisainfo
Avaldatud 07.02.2020. Viimati muudetud 01.07.2024.