Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 4 a
Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse
Õppima asumise tingimused
- Põhiharidus
Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja head maitsemeelt.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Uus 4-aastane õppekava sisaldab rohkem üldaineid, mis aitab sul lihtsamini jätkata õpinguid ülikoolis. Õppekaval on valida 3 õppesuuna vahel: pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia, taimsete toiduainete tehnoloogia ja loomsete toiduainete tehnoloogia.
Rakvere Ametikool pakub pagari- ja kondiitritoodete õppesuunda, kus peale teist õppeaastat spetsialiseerutakse kas pagariks või kondiitriks.
Pagari ja kondiitri ametid on tuntud ja armastatud, sest teadagi käib armastus ju kõhu kaudu! Pagar valmistab leibu, saiu, kringleid ja pirukaid. Kondiiter aga kooke, torte, küpsiseid ja komme. Pagari ja kondiitri töö eelduseks on hea ilu- ja maitsemeel, füüsiline vastupidavus.
Toiduainete tehnoloogia pagari- kondiitri õppesuunal õpitakse
- Toiduohutust, tööohutust ja kestliku toidu tootmise põhimõtteid
- Kasutama kaasaegseid tooraineid, töövahendeid ja seadmeid
- Valmistama nisu- ja rukkitaina tooteid ning erinevatest jahudest tooteid (sh gluteenivabu tooteid)
- Valmistama ja kaunistama torte, kooke ja komme.
- Üldharidusaineid kõrghariduseks ettevalmistaval tasemel ning erialaselt vajalikke võõrkeeli ja digitaaloskuseid
Praktika- ja tööle rakendumise võimalused
- Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal, sealhulgas Prantsusmaal, Itaalias, Taanis, Norras, Saksamaal jne.
- Kooli praktiline töö toimub Rakvere Ametikooli pagarite õppeköögis. Ettevõttepraktikad toimuvad erinevates pagari ja kondiitritööstustes üle Eesti, millest tihtipeale kujuneb esimene kindel töökoht.
Tööohutus ja töötervishoid
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
- Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
- Toidukäitleja tervisetõend
Omandatud kvalifikatsioon
Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda kondiiter, tase 4 või pagar, tase 4 kutsetunnistust.
Edasiõppimise võimalused
- Tallinna Tehnikaülikoolis bakalaureuse õppes toidu- ja biotehnoloogiat ja magistriõppes toidutehnoloogia ja -arendust
- Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia
Vastuvõtt
Toiduainete tehnoloogia erialale võetakse vastu 20 õpilast.
Täpsemalt vastuvõtuprotsessist - SIITlink opens on new page
Kandideerimine & lisainfo
- Nimi Moonika Veedla
- Telefon +372 329 5030
- E-post moonika.veedla@rak.ee
- Esita avaldus SAIS.ee Link avaneb uuel leheküljel