Toitlustusteenindus

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui  keskhariduse

Õppima asumise tingimused

  • Põhiharidus

Eriala eeldab head suhtlemisoskust, häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja inglise keeles.

Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.

Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.

Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.

 

Toitlustusteeninduse eriala omandamiseks õpitakse

  • Toitlustusteeninduse aluseid
  • Klienditeenindust ja müügisuhtlust
  • Restoraniteenindust
  • Sündmuste, seminaride ning cateringide teenindamist
  • Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel)
  • Joogiõpetust
  • Toiduvalmistamise aluseid

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal
  • Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates toitlustusettevõtetes üle Eesti
  • Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse toitlustusettevõtetes üle kogu Eesti

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme kelneri kutsetunnistust.

Tutvu õppekavagalink opens on new page
Tutvu rakenduskavagalink opens on new page
Tutvu üldõpingute rakenduskavagalink opens on new page

Täpsemalt vastuvõtuprotsessist - SIITlink opens on new page

 

Kandideerimine & lisainfo
Avaldatud 07.02.2020. Viimati muudetud 01.07.2024.