Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Õppima asumise tingimused

  • Põhiharidus

Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja head maitsemeelt.

Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.

Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.

Pagari ja kondiitri ametid on tuntud ja armastatud. Mitmekülgne liiteriala lubab valida mõlemad. Pagar-kondiiter valmistab leibu, saiu, kringleid, pirukaid, kooke, torte ja küpsiseid. Hea pagari eelduseks on arenenud ilu- ja maitsemeel. Töö on füüsiliselt raske, eeldab head tervist ja vastupidavust ning valmisolekut töötada öisel ajal.

 

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia eriala omandamiseks õpitakse

  • Kondiitritoodete tehnoloogiat
  • Lihtpagaritoodete valmistamist
  • Maiustuste valmistamist
  • Kookide ja tortide valmistamist
  • Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel) jpm.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal
  • Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates pagari ja kondiitritööstustes üle Eesti
  • Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse pagari ja kondiitritööstustes üle kogu Eesti

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda  kondiiter, tase 4 või pagar, tase 4 kutsetunnistust.

Edasiõppimise võimalused

  • Tallinna Tehnikaülikool toidu- ja biotehnoloogia
  • Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia

Tutvu õppekavagalink opens on new page
Tutvu rakenduskavagalink opens on new page
Tutvu üldõpingute rakenduskavagalink opens on new page

Täpsemalt vastuvõtuprotsessist - SIITlink opens on new page

Kandideerimine & lisainfo
Avaldatud 07.02.2020. Viimati muudetud 01.07.2024.