Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a
Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse
Õppima asumise tingimused
- Põhiharidus
Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja head maitsemeelt.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Pagari ja kondiitri ametid on tuntud ja armastatud. Mitmekülgne liiteriala lubab valida mõlemad. Pagar-kondiiter valmistab leibu, saiu, kringleid, pirukaid, kooke, torte ja küpsiseid. Hea pagari eelduseks on arenenud ilu- ja maitsemeel. Töö on füüsiliselt raske, eeldab head tervist ja vastupidavust ning valmisolekut töötada öisel ajal.
Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia eriala omandamiseks õpitakse
- Kondiitritoodete tehnoloogiat
- Lihtpagaritoodete valmistamist
- Maiustuste valmistamist
- Kookide ja tortide valmistamist
- Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel) jpm.
Praktika- ja tööle rakendumise võimalused
- Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal
- Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates pagari ja kondiitritööstustes üle Eesti
- Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse pagari ja kondiitritööstustes üle kogu Eesti
Tööohutus ja töötervishoid
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
- Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
- Toidukäitleja tervisetõend
Omandatud kvalifikatsioon
Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda kondiiter, tase 4 või pagar, tase 4 kutsetunnistust.
Edasiõppimise võimalused
- Tallinna Tehnikaülikool toidu- ja biotehnoloogia
- Eesti Maaülikool toiduainete tehnoloogia
Tutvu õppekavagalink opens on new page
Tutvu rakenduskavagalink opens on new page
Tutvu üldõpingute rakenduskavagalink opens on new page
Kandideerimine & lisainfo
- Nimi Moonika Veedla
- Telefon +372 329 5030
- E-post moonika.veedla@rak.ee
- Esita avaldus SAIS.ee Link opens on same page
- Asukoht Piiri 8, Rakvere