Toitlustusteenindus
Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a
Omandad nii kutse- kui keskhariduse
Õppima asumise tingimused
Eriala eeldab head suhtlemisoskust, häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja inglise keeles.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.
Toitlustusteeninduse eriala omandamiseks õpitakse
-
Toitlustusteeninduse aluseid
-
Klienditeenindust ja müügisuhtlust
-
Restoraniteenindust
-
Sündmuste, seminaride ning cateringide teenindamist
-
Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel)
-
Joogiõpetust
-
Toiduvalmistamise aluseid
Praktika- ja tööle rakendumise võimalused
-
Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal
-
Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates toitlustusettevõtetes üle Eesti
-
Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse toitlustusettevõtetes üle kogu Eesti
Tööohutus ja töötervishoid
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
-
Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
-
Toidukäitleja tervisetõend
Omandatud kvalifikatsioon
Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme kelneri kutsetunnistust.
Tutvu õppekavaga
Tutvu rakenduskavaga
Tutvu üldõpingute rakenduskavaga
Täpsemalt vastuvõtuprotsessist - SIIT
Kandideerimine & lisainfo
Viimati muudeti:26.04.2024