Õppimisvõimalused

Sisseastumine


Täiendav vastuvõtt vabadele erialadele

01. juuli 2020 - 14. august 2020

Avalduse esitamine www.sais.ee (*sais.ee on näha erialad, kus on veel vabu kohti).

Kohapeal toimub vastuvõtt 03.08.- 14.08.2020, kell 9.00-14.00

Pingerida kandideerimisel tekib eelmise haridustaseme keskmise hinde alusel!

Lähtu eriala valikul enda soovidest ja vajadustest. Tutvu, milline õppevorm sulle kõige paremini sobib. Veendu, et su eelnev haridus on õpingute alustamiseks piisav.

Kui Sul on veel eriala kohta küsimusi, siis kirjuta vastuvott@rak.ee või tule eriala praktiliselt järele proovima ning registreeru praktikavarjuks.

Sisseastumisavalduste vastuvõtt toimub kuni 14.08.2020

1. Tutvu, milline õppevorm sulle kõige paremini sobib

2. Esita avaldus

3. Kas sain sisse?

 

Head sisseastujad! Info vestluste aegade kohta leiad siit.

Karjäärinõustaja - Merle Aasna
merle.aasna@rak.ee

Kokk

Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus,  hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks.

Valdkonna palgainfo

Asu õppima!

Uuri eriala kohta täpsemalt