Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse
Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus, hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.
Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa ja Berliini Trahter. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks.
Valdkonna palgainfo
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|