Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui ka keskhariduse

Koka töö on loominguline. Hea kokk pakub klientidele elamust nii toidu maitse kui ka toidu välimuse osas. Koka töö keerukuse aste oleneb toitlustuskohast – koolide, lasteaedade ja kiirsöögikohtade koka töö on veidi lihtsam kui näiteks restoranikokal. Väga olulised hea koka isikuomadused on käeline osavushea maitsemeelkiire reaktsioonoskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööleväga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus,  hea suhtlemisoskus ning oskus juhtida ennast ja teisi. Rakvere Ametikooli kokaõpilastest on välja kasvanud nii mõnigi tuntud peakokk.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Kokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes, alates suurköögist kuni restoranini. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter. Eriala annab häid väljavaateid ettevõtlusega alustamiseks. 

Valdkonna palgainfo

Tööohutus ja töötervishoid

Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:

  • Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
  • Toidukäitleja tervisetõend

Omandatud kvalifikatsioon

Õppekava läbimisel omandad keskhariduse ning kõikidel õpilastel on võimalik taotleda 4. taseme koka kutsetunnistust.

Õpi edasi

Rakvere Ametikoolis on võimalik jätkata turismikorraldaja ja kelneri õppekaval.

Tutvu õppekavaga
Tutvu rakenduskavaga
Tutvu üldõpingute rakenduskavaga

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus ja teenindus
Kontaktid: 
Contact title: 
Kandideerimine & lisainfo
Phone number: 
+372 329 5030
Address: 
Piiri 8, Rakvere
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
1