Toitlustusteenindus
Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a
Omandad nii kutse- kui keskhariduse
Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 4. taseme kelneri kutsetunnistust.
Õppima asumise tingimused
-
Põhiharidus
-
Õppetöö on õppijale tasuta
-
Toimuvad õpikäigud ja õppeekskursioonid
-
Võimalus kasutada meie õpilaskodu teenuseid, lisainfo: Rakvere Ametikooli õpilaskodu
Eriala eeldab häid teadmisi matemaatikas, eesti keeles ja inglise keeles.
Vastuvõtul kontrollitakse neid teadmisi ja suulist eneseväljendusoskust.
Vastavalt Rakvere Ametikooli vastuvõtu korrale moodustub tulemustest pingerida.
Toitlustusteeninduse eriala omandamiseks õpitakse
-
Toitlustusteeninduse aluseid
-
Klienditeenindust ja müügisuhtlust
-
Restoraniteenindust
-
Sündmuste, seminaride ning cateringide teenindamist
-
Kutsealast inglise keelt, võõrkeelt (vene/soome keel)
-
Joogiõpetust
-
Toiduvalmistamise aluseid jpm
Kutsekeskhariduse omandamiseks õpitakse üldharidusained.
Praktika- ja tööle rakendumise võimalused
-
Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika Erasmus + raames välismaal
-
Koolipraktikad ja ettevõttepraktikad toimuvad erinevates toitlustusettevõtetes üle Eesti
-
Eriala lõpetajad leiavad erialase rakenduse toitlustusettevõtetes üle kogu Eesti
Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.
Tööohutus ja töötervishoid
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
-
Erialale vastav tööriietus ja jalanõud
-
Toidukäitleja tervisetõend
Tutvu õppekavaga
Tutvu rakenduskavaga
Tutvu üldõpingute rakenduskavaga
Kandideerimine & lisainfo
Viimati muudeti:23.04.2024