Hea abikokk on köögis väga tähtis. Ta abistab kokka, tehes kiirust ja täpsust nõudvaid ettevalmistustöid ning valmistab ka lihtsamaid roogasid. Väga olulised hea abikoka isikuomadused on koostöövalmidus, käeline osavus, kiirus, täpsus ja puhtus ning väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus.
Abikoka eriala õppele sisseastumisel kujuneb pingerida (max 20p):
Abikoka eriala omandamiseks õpitakse
Abikokk leiab tööd erinevates toitlustusettevõtetes suurköögist kuni restoranini ning koolide- lasteaedade sööklates. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter.
Valdkonna palgainfo
Praktilisel õppetööl peavad õppijal olema isiklikud:
Õppekava läbimisel on võimalik taotleda 3. taseme abikoka kutsetunnistust.
Edasiõppimise võimalused:
Tutvu õppekavaga
Rakenduskava töökohapõhine
Rakenduskava koolipõhine
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|