Põhihariduse baasil | tsükliõpe | töökohapõhine | 6 kuud
Kelner on klienditeenindaja majutus- ja toitlustusvaldkonna ettevõtetes. Kelneri ametinimetused võivad olla erinevad sõltuvalt ettevõttest (ettekandja, teenindaja, toitlustusteenindaja, klienditeenindaja).
Kelner peab lisaks suurpärasele suhtlemisoskusele ja laiale silmaringile olema ka restorani tippspetsialist roogade ja veinide alal, kes tunneb peensusteni oma ettevõtte menüüd ja oskab soovitada kokkusobivaid toite ja jooke. Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, võõrkeelte oskust, head mälu, püsivust, koostööoskust, esinduslikkust ning korrektsust.
Praktika- ja tööle rakendumise võimalused
Praktikaettevõteteks on erinevad toitlustus- ning catering-ettevõtted Lääne-Virumaal ja ka terves Eestis.