Põhihariduse baasil | koolipõhine õpe | 3 a

Omandad nii kutse- kui  keskhariduse

Toitlustusteenindaja loob ettevõttest esmamulje – tema põhitöö on kliendi vastuvõtmine, lauda juhatamine ning teenindamine. Väga oluline on, kuidas ta kliendiga suhtleb ja tagasisidet küsib. Toitlustusteenindaja tunneb menüüd ning oskab toitude juurde sobivaid jooke soovitada. Õpitakse ka kliendile silmailu pakkuvaid tegevusi nagu näiteks flambeerimine.

Vajad selles ametis head suhtlemisoskust, abivalmidust, viisakust ja tähelepanelikkust, pingetaluvust, head mälu ning korrektsust. Kasuks tuleb ka võõrkeelte oskus.

Praktika- ja tööle rakendumise võimalused

Toitlustusteenindus on valdkond, kus töökohad paiknevad väga erinevates toitlustus- ja majutusettevõtetes, näiteks laevadel, konverentsi- ja ürituskorraldusfirmades ning toitlustusteenuseid pakkuvates turismiettevõtetes. Toitlustusasutused eelistavad alati professionaalsete kutseoskustega teenindajaid. Lääne-Virumaal on suurimateks praktikaettevõteteks näiteks Aqva Hotel & Spa, Berliini Trahter ning Tallinnas tehakse tihedat koostööd restoranidega Pegasus ja MEKK.

Valdkonna palgainfo

Asu õppima!

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus ja teenindus
Kontaktid: 
Contact title: 
Uuri eriala kohta täpsemalt
Phone number: 
+372 5555 7075
Address: 
Piiri 8, Rakvere
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
3